Ικανοποίηση αλλά και συναίσθηση ότι η μάχη είναι συνεχής και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, επικρατούν στο στρατόπεδο του Πανηλειακού λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη νίκη που πέτυχε η πυργιώτικη ομάδα κόντρα στον Κεραυνό Κερατέας (την τρίτη ως τώρα στο πρωτάθλημα).
* Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλάμβανε μεσημεριανή προπόνηση, με κανονικό πρόγραμμα για όσους δεν αγωνίστηκαν και πιο χαλαρό για τους υπόλοιπους, ενώ την Τρίτη υπάρχει ρεπό και προπόνηση εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης οπότε θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς με τον ισόβαθμο με 15 βαθμούς Α.Ο. Χανίων στην Κρήτη.

Τραυματίες και κάρτες

Ο Παναγιώτης Μπρης (που στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης υπέστη αρκετά βαρύ διάστρεμμα), έκανε θεραπεία και οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν να προλάβει το ματς στα Χανιά. Κάτι που πάντως ακόμα είναι αμφίβολο.
* Θεραπεία περιλάμβανε το πρόγραμμα και για τον Θύμιο Αργυρόπουλο (έχει υποστεί τράβηγμα και δεν έπαιξε ούτε αυτός την Κυριακή). Ενώ ο Γιάννης Γεωργόπουλος, έκανε ατομικό πρόγραμμα και θα πάρει μέρος όπως υπολογίζεται, κανονικά από την Τετάρτη(κι εκτός απροόπτου, υπολογίζεται για τα Χανιά).

* Από εκεί και πέρα, ο Ματθαίος Θωνιάτης συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Θα δηλωθεί να εκτίσει τη μια αγωνιστική στο ματς με τη Ρόδο.
Ο Θωνιάτης με το γκολ κατά του Κεραυνού, έγινε ο τρίτος σκόρερ του Πανηλειακού φέτος, αφού τα υπόλοιπα έξι γκολ (από τα επτά συνολικά) της ομάδας, έχουν πετύχει δυο μόνο παίκτες: Ο Παναγιώτης Μπρης και ο Αλέκος Βλαστός, από 3 ο καθένας.
 
Τελευταίο ματς για το 2010

 
Σε ότι αφορά τη μετέπειτα συνέχεια, ο Πανηλειακός (όπως κι οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου) θα έχει εντός του 2010 ως τελευταίο το ματς της 14ης αγωνιστικής όπου μεταβαίνει στα Χανιά (αυτή την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου). Ακολούθως σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει από τη διοργανώτρια, υπάρχει διακοπή για τις γιορτές και επάνοδος στον όμιλο αυτό, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Όπου κλείνει ο γύρος με τη 15η αγωνιστική και τον Πανηλειακό ξανά εκτός έδρας να μεταβαίνει στη Ρόδο.  

"Ανιχνεύσεις" ενίσχυσης

Παράλληλα, αυτές τις μέρες θα συνεχιστούν οι ...ανιχνεύσεις στη μεταγραφική αγορά, με στόχο την απόκτηση τουλάχιστον δυο ή τριών παικτών.Και σίγουρα σε αυτούς, ενός επιθετικού κι ενός μέσου (επιθετικογενή κυρίως). Χωρίς πάντως ακόμα να υπάρχει κάτι "προχωρημένο" στο θέμα αυτό. Εξακολουθεί μεταξύ άλλων, να υπάρχει ..."ματιά" προς την Παναχαική, που αναμένεται να αποχωρήσουν κάποιοι από κει.  
* Στο μεταξύ, συνεχίζει να μετέχει στις προπονήσεις κι ο Σάκης Σωτηρόπουλος, και για τον πυργιώτη 26χρονο αριστεροπόδαρο μέσο, αναμένεται η τελική εισήγηση από το Γιώργο Τόγια, για το αν αποκτηθεί.
 
Νάσος Σκούρας