Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Πανηλειακός στο Στάδιο Πύργου και επικράτησε άνετα με το ευρύ σκορ 7-1 επί του Εθνικού Αμπελοκάμπου. Αυξάνοντας πλέον σε πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τον δεύτερο Ξενοφώντα (μετά την πρώτη ήττα του) και σε δέκα από τις Δόξα Ν.Μ. και Νίκη Τραγανού που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αν και ισοφαρίστηκε προσωρινά, ήταν εξαιρετικός και έκλεισε τα πρώτα 45' προηγούμενος ήδη με 5-1 (ενώ ήταν ήδη 4-1 από το 25')!

Το 1-0 έγινε μόλις στο 1' όταν σουτ του Βλαχόπουλου έδιωξε αρχικά ο Φλίγκος, αλλά ο Πλαστουργός στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 6' ο Εθνικός Αμπελοκάμπου ισοφάρισε όταν ο Κοκολάκης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 1-1.

Ο Πανηλειακός όμως ήταν πολύ καλύτερος. Πήρε πάλι το προβάδισμα στο 17' όταν ο Σωτηρόπουλος έκανε σέντρα, ο Βλαχόπουλος από το δεύτερο δοκάρι γύρισε τον Παπαπέτρου και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-1.

Από εκεί και πέρα, στο 23' ήρθε και το 3-1 όταν από γύρισμα του πολύ καλού Βλαχόπουλου, ο Στούπης περίπου από το ύψος της περιοχής με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ σχεδόν αμέσως, στο 25' δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σκοζάι, το οποίο χτύπησε εύστοχα ο Μπεγλεκτσής για το 4-1. Και στο 42' έγινε και το 5-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με σουτ του Μπεγλεκτσή.

Στην επανάληψη ο Πανηλειακός έκανε κυρίως συντήρηση δυνάμεων. Αλλά ακόμα κι έτσι, πέτυχε άλλα δύο γκολ, στο 69 το 6-1 με τον Φ. Παναγόπουλο με σουτ, και στο 85' το τελικό 7-1 με τον Φ. Σκοζάι.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Παπαπέτρου, Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Σωτηρόπουλος, Τσουκαλάς (46' Παναγόπουλος), Στούπης, Σκοζάι, Πλαστουργός (60' Βουργουντζής), Βλαχόπουλος, Μπεγλεκτσής (70' Ντάβαρης)

Εθνικός Αμπ.: Φλίγκος (46' Μαγκαφάς), Κ. Τσακοπιάκος, Κοκολάκης, Λιούρης, Διαμαντόπουλος, Νικολόπουλος, Μαραθιάς, Φλεβοτόμος (74' Θεοδωρόπουλος), Σπηλιωτόπουλος, Κουρκουμέλης, Αγγελόπουλος (46' Βασιλακόπουλος)



Μετάθεση στο ματς κυπέλλου

* Όπως γίνεται γνωστό, λόγω του ορισμού από την ΕΠΟ του αγώνα Γ' Εθνικής των δυο ηλειακών ομάδων, Αστέρας – ΠΑΟ Βάρδας στην Αμαλιάδα την Τετάρτη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετατίθεται από την ΕΠΣΗ ο αγώνας κυπέλλου Ηλείας για τη Γ' φάση, Βάρδα 2015 – Πανηλειακός. Που θα γινόταν την ίδια μέρα.

Θα γίνει πλέον μια άλλη Τετάρτη (που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς).


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:


Σάββατο

ΑΠΟ Κουρτεσίου - ΑΟ Χαβαρίου 0-0
Προοδευτική - Κένταυρος Μαγούλας 3-2
Ατρομητος Καβασιλων - Ολυμπιακός Σαβαλιων 1-1

Κυριακή

Πανηλειακός - Εθνικός Αμπελοκάμπου 7-1
Αίας Γαστούνης - Ενιπέας Λατζοίου 0-2
Ξενοφών Κρεστένων - Δοξα Ν. Μανωλαδας 0-2
Ηλειακός Βαρθολομιού - Ηλειακός Λεχαινών 1-0
Αλφειός Επιταλίου - Θύελλα Πύργου 0-0
Κεραυνός Χειμαδιού - Νίκη Τραγανού 1-4

Η Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)
Πανηλειακός 30
Ξενοφών Κρεστένων 25
Δόξα Ν. Μανωλάδας 20
Νίκη Τραγανού 20
Ηλειακός Λεχαινών 18
Ηλειακός Βαρθολομιού 16
Προοδευτική 16
ΑΠΟ Κουρτεσίου 14
Ολυμπιακός Σαβαλίων 14
Ατρόμητος Καβασίλων 13
Κένταυρος Μαγούλας 12
Ενιπέας Λατζοΐου 12
Εθνικός Αμπελοκάμπου 10
Αλφειός Επιταλίου 10
ΑΟ Χάβαρι 9
Θύελλα Πύργου 9
Κεραυνός Χειμαδιού 3
Αίας Γαστούνης 0

Επόμενη αγωνιστική (11η)
ΑΟ Χαβαρίου - Αλφειός Επιταλίου
Θύελλα Πύργου - Ατρόμητος Καβασίλων
Κένταυρος Μαγούλας - Κεραυνός Χειμαδιού
Ενιπέας Λατζοίου - Πανηλειακός
Αίας Γαστούνης - Ξενοφών Κρεστένων
Εθνικός Αμπελοκάμπου - ΑΠΟ Κουρτεσίου
Δόξα Ν. Μανωλάδας - Ηλειακός Βαρθολομιού
Ηλειακός Λεχαινών - Προοδευτική Μανωλάδας
Νίκη Τραγανού - Ολυμπιακός Σαβαλίων



Πηγή: www.iliaoikonomia.gr /  Video: www.patris-sport.gr