Άλλη μια νίκη πήρε ο ουσιαστικός και αποτελεσματικός Πανηλειακός, κερδίζοντας στο Λατζόι τον Ενιπέα με 0-2 σκορ. 

Κι έτσι θα πάει με το απόλυτο των βαθμών και των νικών (33 και 11 αντίστοιχα) στο θεωρητικό ντέρμπι με τον δεύτερο της βαθμολογίας Ξενοφώντα Κρεστένων. Και με την ομάδα του Πύργου βέβαια, πέντε βαθμούς μπροστά.

- Σε ένα ματς που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο Πύργου. Η μέρα αυτή είναι οριστική. Ενώ σε ότι αφορά την ώρα, θα οριστικοποιηθεί μάλλον αύριο (Δευτέρα). Θα είναι πάντως απογευματινή. Και πιθανόν στις 5.30 μμ., με βάση κάποιον ως τώρα προγραμματισμό.

- Παρά την ικανοποίηση για την πολύτιμη νίκη (σε έναν πολύ βαρύ από την βροχόπτωση, αγωνιστικό χώρο), ένας προβληματισμός πάντως υπάρχει μετά το ματς αυτό, για τους τραυματισμούς του Νιφορόπουλου και του Μπεγλεκτσή, καθώς και την αποβολή του Πλαστουργού. Ο πρώτος κι ο τρίτος δεν παίζουν σίγουρα την Κυριακή, ενώ ήδη εξαιρετικά αμφίβολος είναι κι ο δεύτερος.

* Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ...πάρα πολλά για τον φετινό Πανηλειακό, που σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος και με το περισσότερο “βάθος”. Κάθε απουσία, είναι ...απουσία, αλλά κι ο Πανηλειακός είναι βέβαια ...Πανηλειακός!

Συγκεκριμένα:

Ο Παναγιώτης Νιφορόπουλος που έπαιξε ύστερα από δύο εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού, ένιωσε και πάλι τράβηγμα (από νωρίς, στο 16' του παιχνιδιού) στο ίδιο σημείο του ποδιού του, στον δικέφαλο και με τα πρώτα δεδομένα, φαίνεται για υποτροπή.

Ακόμα, τράβηγμα ένιωσε και ο Μπεγλεκτσής και αντικαταστάθηκε στο 67' για το λόγο αυτό.

* * * Στα αμιγώς αγωνιστικά, το ματς δεν είχε πολλές φάσεις.

Ο Πανηλειακός προηγήθηκε στο 37' όταν ο εύστοχος Μπεγλεκτσήςμετέτρεψε σε γκολ ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σκοζάι σε προσπάθεια του. Το 0-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 52' ο Αλαϊμπέου για τους γηπεδούχους βρέθηκε σε καλή θέση αλλά ο Παναγιωτόπουλος τον έκλεισε σωστά και δεν του έδωσε το δικαίωμα να γίνει απειλητικός. Στο 72' ο Βλαχόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με ωραίο σουτ και «κλείδωσε» μια δίκαιη νίκη για τους «ερυθρόλευκους». Που ήταν όπως προαναφέραμε, πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Κι απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε δυνατά (ενώ δεν είχε διαθέσιμους ούτε αυτή τη φορά τους προερχόμενους από τραυματισμό, Τσαντίλη και Σταματελάτο).

Ο Πανηλειακός πάντως ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 89' ο Πλαστουργός αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για θέατρο από τον διαιτητή Πήττα (σε μια αυστηρή απόφαση του).

Ενιπέας: Λαμπρόπουλος, Βαγγόπουλος, Οικονομίδης, Βασιλακόπουλος (60' Π. Μπακάλης), Κωτσάκης, Κύτταρης, Αλαϊμπέου (67' Δ. Τσίγκρηλας), Μπιλάι, Π. Τσίγκρηλας (76' Νανόπουλος), Παπαγεωργίου, Γκουβέρος

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Στούπης (62' Γκουβέρος), Νιφορόπουλος (16' λ.τρ. Παπαπέτρου), Τσουκαλάς, Σκοζάι, Πλαστουργός, Μπεγλεκτσής (67' λ.τρ. Παναγόπουλος), Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος



Πηγή: iliaoikonomia.gr